Borci Vukovarskog sokola u Splitu osvojili 15 medalja

SPLIT, VUKOVAR, Na Svjetskim igrama borilačkih sportova (WMAG 2016.), koje je održano u Splitu, nastupili su i natjecatelji Vukovarskog sokola koji su ostvarili još jedan zapažen uspjeh. Na natjecanju, na kojem je sudjelovalo više od 200 natjecatelja iz 11 zemalja, Vukovarci su osvojili čak 15 medalja kao i pokal za najboljeg MMA borca. Medalje su osvojili: David Binder (1 zlato i 3 srebrne medalje), Dominik Matijašević (2 srebra i 4 bronce), Denis Matijašević (1 srebro i 1 bronca), Mirna Pejić (1 srebro), Dominik Martić (1 bronca) i trener Josip Crnjac (zlatna medalja i diploma za sudjelovanje na World Martial Arts Games i Combat Jiu Jitsu). David Binder je osvojio i pehar na najboljeg amaterskog MMA borca prvenstva.

„Svaka minuta provedena na treningu uz znoj i poneku suzu se isplatila. Na svakom natjecanju smo sve bolji i uspješniji i izuzetno se ponosim svojim borcima prvenstveno zbog toga što su bili bolji i uspješniji od natjecatelja koji treniraju u puno boljim uvjetima nego što mi imamo i sa puno većom financijskom i moralnom podrškom institucija gradova iz kojih dolaze“, rekao je Crnjac.

Ukazao je i kako su odlazak i boravak na natjecanje financirali isključivo iz vlastitih sredstava te se zahvalio roditeljima na podršci. Iskazao je zahvalu i udruzi HVIDR-a Vukovar koji su natjecateljima ustupili svoje kombi vozilo kako bi mogli otputovati u Split kao i obitelji Višić Damira iz Solina na ukazanom gostoprimstvu jer bez njihove pomoći ne bi mogli otputovati na ovo prvenstvo.

Na natjecanju je nastupilo preko 200 sportaša iz BiH, Španjolske, Rusije, Srbije, Turkmenistana, Turske, Ukrajine, Irana, Azerbajdžana, Egipta i naravno iz Hrvatske koji su se u  Sportskoj dvorani Visoka natjecali  u više borilačkih stilova kako u borbama u ringu tako i  na tatamiju u različitim borilačkim sportovima  poput sve popularnijeg amaterskog MMA, grapplinga, combat jiu jitse i jiu jitse, te kickboxingu K1 i point fighting. Ekipa Vukovarskog sokola nastupila je sa samo pet najtecatelja, Denis Matijašević, Dominik Matijašević, David Binder, Dominik Martić i Mirna Pejić, kojoj je ovo bilo prvo natjecanje predvođeni trenerom Crnjac Josipom

IVAN MATIĆ