Bogdanovci postaju zelena općina

Foto: Općina Bogdanovci

BOGDANOVCI, U Hrvatskom domu u Bogdanovcima održana je javna tribina na kojoj je načelnik općine Marko Barun upoznao sumještane s planom uređenja središta mjesta, pošumljavanjem javnih površina, ali i nizom tema koje se tiču njihove svakodnevice.

Tvrtka Torzo d.o.o. je izradila vizualizaciju, odnosno idejno arhitektonsko urbanističko rješenje uređenja centra naselja Bogdanovci koje je predstavljeno na samoj tribini, izvjestili su iz Općine.

„Ovo je druga tribina za vrijeme mog mandata, s ciljem da imamo što bolju interakciju s mještanima. Idejno rješenje koje danas prezentiramo smo prepustili glasu naroda, jer su oni ti zbog kojih sve ovo i radimo. Plan pokriva sve, od hortikulture pa sve do poboljšanja prometne infrastrukture, što je izuzetno bitno, budući su sve instutucije i sadržaji važni za mještane smješteni u samom središtu naselja. Danas je prvi dan škole, a s tim u mislima smo radili idejno rješenje, jer su nam djeca na prvom mjestu, a nema ništa važnije od sigurnosti naših najmlađih. Također želimo biti zelena općina te sadnjom drveća planiramo nadomjestiti devastaciju koja je učinjena od Domovinskog rata do današnjeg dana.“,istaknuo je na tribini načelnik Barun.

Bogdanovčane su zanimali i odgovori vezani uz pitanja komunalne infrastruktrure, kao i plaćanja raznih naknada na koje se općina obvezala ulaskom Hrvatske u EU, ali uz napomenu kako su iste među najnižima u županiji, navode iz Općine Bogdanovci.