Bježao od policije na auto cesti i iz vozila izbacivao pakete u kojima je, kako se sumnja, droga

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjakom iz Vinkovaca zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama. Iz policije pojašnjavaju kako se na izlasku s autoceste Lipovac-Zagreb, kod naplatne postaje Spačva, u petak, 18. veljače, prilikom zaustavljanja osobnog automobila vukovarskih registracijskih oznaka kojim je upravljao, osumnjičeni oglušio na zvučne i svjetlosne znakove naredbe za zaustavljanje i dao u bijeg uputivši se u smjeru Županje. Prilikom bijega, iz vozila je izbacivao pakete za koje se sumnjalo da se u njima nalazi droga. Policijski službenici su zaustavili odbjeglo vozilo kod naplatne postaje Babina Greda te uz uporabu sredstava prisile spriječili osumnjičenog u daljnjem bijegu i pružanju otpora.

„Osumnjičeni je potom priveden u službene prostorije policije radi provođenja kriminalističkog istraživanja, a na mjestima odbačenih paketa izvršen je očevid kojim je pronađeno 71 g kokaina, 222 g heroina, 1 kg 110 g amfetamina, 1 kg 088 g marihuane te mobilni uređaj. Temeljem sudskog naloga, policijski službenici su proveli i pretragu osobnog automobila kojim je osumnjičeni upravljao, a u kojem je pronađeno i oduzeto više tisuća kuna, te pretrage dvije obiteljske kuće i jednog stana koje osumnjičeni koristi. Tom prilikom, policijski službenici su u stanu pronašli i oduzeli pet paketa amfetamina ukupne težine 430 g i druge predmete koji su uporabljeni za izvršenje kaznenog djela“, navode iz PU.

Osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske, a kaznenu prijavu policija je dostavila nadležnom državnom odvjetništvu. Rješenjem suca istrage, osumnjičenom je određeno mjesec dana istražnog zatvora te je sproveden u Zatvor Osijek.

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje i nad četvoricom hrvatskih državljana u dobi od 34, 33, 31 i 23 godine zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Razbojništvo na štetu 26-godišnjaka iz Vinkovaca. Osumnjičeni su u večernjim satima, 17. veljače, u stanu oštećenog uz uporabu tjelesne snage i noža od oštećenog otuđili novac i bankovne kartice. Kaznenim djelom 26-godišnjak je oštećen za nekoliko desetaka tisuća kuna. Osumnjičeni su kazneno prijavljeni nadležnom državnom odvjetništvu, a rješenjem suca istrage određen im je istražni zatvor od mjesec dana te su sprovedeni u Zatvor Osijek.

Tijekom vikenda, od 18. do 20. veljače zabilježene su dvije prometne nesreće, jedna s ozlijeđenom osobom u Otoku, a druga s materijalnom štetom u Vinkovcima.

U subotu 19. veljače u Otoku, 77-godišnji vozač osobnog automobila nije se kretao sredinom prometne trake, već je prešao s kolnika na autobusno stajalište i udario u konstrukciju stajališta, pri čemu je lakše ozlijeđen.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli jednog vozača s prisutnošću alkohola u organizmu, 20-godišnjeg vozača u Vinkovcima, kod kojeg je zabilježena koncentracija od 1,41 g/kg.

Stacionarne kamere zabilježile su 51 prekršaj nedopuštene brzine kretanja vozila, najviše na cesti kod Gradišta.