Birajući između dva modela Vukovarci izabrali reduciranje javne rasvjete na području grada

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Uslijed poskupljenja energenata Grad Vukovar započinje s provedbom mjera štednje koje uključuju reduciranje javne rasvjete na području grada. Odluka je to građana koji su se od 11. do 19. ožujka izjašnjavali na postavljenim štandovima za jedan od dva ponuđena modela. Prema jednom modelu u noćnim satima u gradu će raditi svako drugo ili treće javnorasvjetno tijelo kako bi se reducirali troškovi dok je drugi model predviđao poskupljenje komunalne naknade za sve građane u visini od 40 do 50 posto kako bi se pokrio novonastali trošak.  

„Iz aspekta odgovornog upravljanja i raspolaganja gradskim proračunom moramo uvesti određene promjene, a prije svega vodeći se racionalnim i odgovornim ponašanjem prema potrošnji energenata, ali i ukupnom poslovanju. U vidu provođenja mjere redukcije javne rasvjete voditi ćemo računa o sigurnosti odvijanja prometa te sigurnosti građana“, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Najavio je i kako će nakon provođenja ankete biti donesena odluka sukladno mišljenju građana. Prema podacima iz Grada Vukovara anketu (online i na terenu) ukupno je ispunilo 665 građana Vukovara od čega se njih 634 (95,34%) odlučilo za model redukcije javne rasvjete dok je njih 31, odnosno (4,66%) izabralo model povećanja iznosa komunalne naknade za 40 do 50%.

Pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo Dražen Čulig pozvao je građane Vukovara da ukoliko u vidu gašenja javnorasvjetnih tijela uvide problematične situacije, da se jave u nadležni odjel Grada Vukovara na broj 032/456-584, kako bi izvršili opravdane korekcije, a kako ne bi došlo do neželjenih situacija.