Biciklist u prometnoj nesreći zadobio teške ozljede opasne po život

Foto: PU vukovarsko - srijemska

VINKOVCI, Policija je jučer izvijestila kako su u 15.35 sati zaprimili dojavu Centra 112 o naletu vozila na biciklistu na cesti Nuštar-Bršadin. Na mjesto događaja prometne nesreće žurno su upućeni policijski službenici i hitna medicinska pomoć. Biciklist je vozilom hitne medicinske pomoći prevezen u Opću županijsku bolnicu Vinkovci gdje je utvrđeno kako je u prometnoj nesreći zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

“Očevidom je utvrđeno kako 39-godišnjak, upravljajući teretnim vozilom zagrebačkih registracijskih oznaka, nije držao potreban razmak iza bicikla iza kojega se kretao, uslijed čega je vozilom udario u stražnji dio bicikla kojim je, krećući se kolnikom ispred  njega u istom smjeru, upravljao 56-godišnjak. Uslijed pada i udara o tlo, 56-godišnjak je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život”, izvijestila je danas policija poslije obavljenoga očevida.

Protiv 39-godišnjeg vozača, koji je kršenjem prometnih propisa prouzročio prometnu nesreću, policija će nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznenu prijavu za kazneno djelo Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.