Bez naknade štete građanima kojima je led oštetio kuće i automobile

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Na službenoj interner stranici Grada Vukovara objavljena je informacija vezana za isplatu štete građanima koji su prijavili štete poslije nevremena koje je zahvatilo Vukovar i okolicu u srpnju prošle godine. Podsjećamo kako je tada istok Hrvatske zahvatila jaka oluja praćena ledom koja je oštetila na desetina obiteljskih kuća i automobila. Tekst s portala www.vukovar.hr prenosimo u cijelosti:

“Sukladno Odluci Vlade Republike Hrvatske od 18. prosinca 2019. godine, dana 24. prosinca 2019. godine , iz Državnog proračuna doznačena su sredstva na račun Grada Vukovara u iznosu od 155.426,26 kuna za ublažavanje i otklanjanje posljedica prirodne nepogode za štete u poljoprivredi.

Isplata oštećenicima  na području grada Vukovara isplaćena je sukladno dostavljenom rasporedu od strane Državnog povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda.

Također obavještavamo sve građane koji su prijavili štetu na građevinskim objektima ili na automobilima da za iste štete neće biti isplate, budući je Zakonom o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda (članak 20, stavak 4., točka 7.) propisano da se sredstva pomoći za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica prirodnih nepogoda ne dodjeljuju „za štete u slučaju osigurljivih rizika na imovini koja nije osigurana ako je vrijednost oštećene imovine manja od 60 % vrijednosti imovine“.