Banožić se oglasio na društvenim mrežama, izrazio sućut obitelji Šarić, a razrješenje smatra ispravnim

Foto: Đuro Karalić

Bivši ministar obrane Mario Banožić, koji je danas, nakon dva tjedna provedenih u bolnici, otpušten na kućno liječenje, oglasio se na društvenim mrežama osvrčući se na tragičnu prometnu nesreću koja se dogodila 11. studenoga na izlazu iz Vinkovaca.

“Prije svega želim izraziti duboku sućut obitelji Gorana Šarića, koji je smrtno stradao. Moje misli proteklih dana usmjerene su prema njegovoj supruzi, kćerima i cijeloj obitelji te svim poznanicima, zbog nenadoknadivog gubitka Gorana Šarića, kojeg sam i osobno poznavao”, navodi Banožić izražavajući i žaljenje i cjelokupnoj hrvatskoj javnosti zbog prometne nesreće, u kojoj je izgubljen jedan ljudski život.

Uz zahvalu zdravstvenim djelatnicima Opće županijske bolnice u Vinkovcima i KBC-a Osijek, ističe kako je zahvalan i obitelji kao i prijateljima, kolegama i suradnicima koji su njemu i obitelji  pružili podršku.

“Predsjednik Vlade izvijestio me o razrješenju s dužnosti ministra obrane, što u datim okolnostima držim ispravnim potezom. Zahvaljujem premijeru na povjerenju i ukazanoj časti da služim Hrvatskoj, što sam nastojao obnašati u najboljem interesu države. Obnašajući dužnost ministra obrane predano sam radio na osnaživanju obrambenih sposobnosti Hrvatske i unaprjeđenju položaja hrvatskih vojnika”, navodi Banožić te dodaje kako novom potpredsjedniku Vlade i ministru obrane Ivanu Anušiću, kao i svim suradnicima u Ministarstvu obrane želi puno uspjeha u daljnjem radu.