Banožić: Ne postoji više niti jedan politički štit koji može na izborima sačuvati kandidate ako ne rade i ne žele cijeli se mandat baviti lokalnom zajednicom

Foto: Đuro Karalić

Članovi Županijskog odbora HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije sastali su se večeras u Vinkovcima kako bi analizirali rezultate nakon lokalnih izbora u kojima je na području Vukovarsko-srijemske županije HDZ izgubio neke od općina i grad Županju, Vukovar i Ilok nije uspio vratiti ali je uspio vratiti vlast u nekim općinama u kojima je bio poražen prije četiri godine, a pobijedio je i na razini županije te gradovima Vinkovcima i Otoku.

“Ne postoji više niti jedan politički štit koji može na izborima sačuvati kandidate ako ne rade i ne žele cijeli se mandat baviti lokalnom zajednicom”, poručio je predsjednik Županijskog odbora HDZ-a, ministar obrane Mario Banožić ocijenivši kako oni HDZ-ovi kandidati koji su izbore izgubili nisu gubitnici jer su imali bolje protukandidate od sebe već zbog određenih problema koji su postojali u zajednici prije izbora, ali se nisu rješavali na vrijeme. .

“Moramo zaključiti kako su na snazi vremena u kojima su se bitno promeijnila pravila političke borbe u izborima kao i činjenica da se toliko ne gleda koliko je s državne razine učinila vlast na nekom području koliko se gleda sam izbor kandidata i odosi koji postoje unutar loklane zajednice”, rekao je Banožić-

Najviše ga je, kako je kazao, zasmetalo što su se neki članovi HDZ-a, prije izbora već bivši, koji su kroz HDZ ostvarili brojne političke i druge benefite, odrekli stranke radi sitnih, privatnih interesa.

Na pitanje novinara je li HDZ osigurao većinu u Gradskom vijeću Vukovara gdje nakon izbora vukovarskom gradonačelniku Ivanu Penavi za kontrolu nad Vijećem nedostaje jedan mandat,, Banožić je odgovorio kako se to mora pitati Penavu koji, kako je kazao, po onome što čuje slaže većinu sa ljudima koji su mu donedavno bili žestoka oporba.

Potpredsjednik Županijskog odbora, vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić najavio je promjene u stranačkoj organizaciji.

“Čestitali smo svima onima koji su pobjedili, a one koji nisu uspjeli u tome, dali zbog nedovoljnog angažmana ili drugih problema, pozvali smo da stave mandate na raspolaganje”, kazao je kratko Dekanić.