Baby boom u Gunji

GUNJA, sredinom travnja u Gunji će, u okviru Društvenoga doma u kojem će biti knjižnica i čitaonica, s radom započeti i Dječji vrtić Tratinčica. Radi se o dugo najavljivanom projektu kojega financira UNICEF. Ova organizacija će i opremiti dječji vrtić. Kako kaže načelnik Općine Gunja Hrvoje Lucić u tamošnjem dječjem vrtiću biti će 60-70 djece. Čelnike Općine Gunje raduju i podaci od prošle godine prema kojima je u Gunji rođen najveći broj beba u zadnjih desetak godina.

„Tijekom 2015. godine u Gunji se rodilo 41 dijete što nas sve iznimno raduje jer smo svjesni da bez djece nema niti budućnosti, rekao je Lucić.

Dodaje i kako je sada na općinskim vlastima, ali i drugim nadležnim institucijama u državi, osigurati svoj toj djeci primjerene uvjete za rad i boravak ali i kasnije školovanje i budućnost.

„Ništa drugo, pa niti mjere u najavi od 1.000 eura ili 8.000 kuna za svako novorođeno dijete, ne mogu dugotrajno popraviti demografsku sliku Hrvatske ukoliko se ne izradi strategija otvaranja radnih mjesta. Do tada su ovakve mjere, nažalost, kratkotrajne i vatrogasne“, smatra predsjednik Općinskog vijeća Gunje Alen Džomba.

IVAN MATIĆ