Asfaltira se prilazni put nekadašnjem PIK-ovom stanu

Foto: Grad Vinkovci

VINKOVCI, U tijeku je izgradnja nove prometnice prema PIK-ovom stanu koja će biti od koristi poljoprivrednicima za lakši pristup parcelama, a omogućit će i sigurniji i kvalitetniji prolaz posjetiteljima prema novom Pannonia Gourmet centru.

„Na području grada Vinkovaca nalazi se ukupno 4.822 hektara poljoprivrednih površina koje obrađuje više od 400 OPG-ovaca, obrtnika i tvrtki s ukupno 134 registrirana traktora i višestruko većim brojem poljoprivrednih strojeva. Sva ta mehanizacija itekako utječe na stanje prometnica, kako onih na poljoprivrednim površinama tako i onih koje se nalaze u neposrednoj blizini grada. Kako bi našim poljoprivrednicima stvorili što bolje uvjete za bavljenje njihovom osnovnom djelatnošću, ali i stanovništvu omogućili da poljoprivrednici ne utječu na njihovu svakodnevicu, odlučili smo uložiti u izgradnju otresnica, ali i u povećanje kvalitete pristupnih cesta poljoprivrednim površinama“, objašnjava pročelnik Upravnog odjela gospodarstva Hrvoje Niče.

Tako je početkom godine izgrađena otresnica koja spaja Slaviju i Malu Bosnu, a sada su u fazi izrade asfaltne prometnice prema PIK-ovom stanu, u Osječkoj ulici na Slaviji te u Ulici Bare u Mirkovcima. Riječ je o prometnicama ukupne dužine 2.250 metara kojima svakodnevno prolaze poljoprivredni strojevi te tako utječu i ne kvalitetu tih cesta, ali i na kvalitetu života stanovništva koje živi u tim ulicama.

Danas je radove na asfaltiranju ove prometnice obišao i gradonačelnik Ivan Bosančić koji je ovom prigodom naglasio kako razvijanje destinacije PIK-ovog stana uključuje i osiguravanje sve potrebne infrastrukture, u što sigurno spada i kvalitetnije cestovno rješenje od postojećeg.

“Cilj nam je stvoriti sve potrebne uvijete kako bi ova lokacija postala važan dio turističke ponude Vinkovaca. Građani našega grada i mještani okolnih mjesta, a vjerujem i turisti iz udaljenijih krajeva, moći će uživati na ovom prostoru jer osim novog Pannonia Gourmet centra ovdje imamo i poučne staze, a blizu su i sopotske kućice. Važno je stoga bilo osigurati kvalitetniji i sigurniji pristup samoj lokaciji, što podrazumijeva i izgradnju pristupne ceste“, istaknuo je gradonačelnik.

U posljednjih godinu dana na ovom području su provedena ili su u provedbi tri EU projekta odnosno Pannonia Gourmet i poučne staze Park šuma Kanovci i Sopot, a u planu je i četvrti – Izgradnja smještajnih kapaciteta na Pikovom stanu, vrijedan 2,5 milijuna kuna.