Andreja Plenkovića 27 posto ispitanih građana želi ponovno vidjeti na mjestu premijera, slijede ga Sandra Benčić, Ivan Penava i Peđa Grbin

Foto: www.vlada.hr

ZAGREB, Iako se još uvijek ne zna točan datum parlamentarnih izbora sve se više govori o stranačkim koalicijama kao i tko su sve potencijalni premijeri Vlade RH. U prilog tome Dnevnik Nove TV je tijekom veljače proveo istraživanje među građanima koga bi željeli na čelu Vlade RH.

Istraživanje je pokazalo kako 27 posto ispitanih građana bi na čelu buduće Vlade RH željelo ponovno vidjeti Andreja Plenkovića. Na drugom mjestu, po tom istraživanju, je Sandra Benčić, saborska zastupnica Možemo, koju na mjestu premijerke želi vidjeti 10,1 posto građana. Na trećem mjestu je predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava sa 7,4 posto dok je na četvrtom mjestu predsjednik SDPP-a Peđa Grbin sa 6,3 posto.

Autori istraživanja navode kako su to političari koji su do sada istaknuli ambiciju za premijersko mjesto ali i da je isto tako među ispitanima i čak 24,5 posto onih koji na tom mjestu žele vidjeti nekoga drugoga. Osim onih koji žele nekog drugog 20 posto ispitanih ne znaju koga žele za premijera ali svakako planiraju izaći na izbore.