Ana Mesić: Molim vas da pomognete u liječenju moga sina Ivana

Foto: Ana Mesić

PODGRAĐE, Ana Mesić, majka Ivana Mesića koji od rođenja boluje od niza teških bolesti, još jednom se obratila medijima s molbom upućenoj građanima da pomognu I daljem liječenju. Po riječima Ane Mesić njezin sin Ivan ima 20 dijagnoza bolesti pri čemu je najteža, s kojom se trenutno bore i za koju traže pomoć, jer u Hrvatskoj na žalost nema mogućnost liječenja.

“Od 2014 godine Ivan se liječi u Beogradu. On ima teške probleme sa bubrezima, odnosno leziju bubrega koja se ne može i ne smije operirati jer Ivan ne bi preživio, a za to postoji mogućnost jedino u Kini. Ima i tumor na desnoj strani pluća. Ivan je četvrto  dijete u svijetu koje ima tu bolest na plućima. Ima i kateter  tu su nam dodatni problemi i troškovi za gaze i ostalo”, kaže Ana Mesić.

Napominje kako Ivan u siječnju ima novo liječenje u Beogradu, a da ona kao njegova majka do 3. siječnja mora javiti želi li prihvatiti nove terapije za liječenje Ivanovog tumora ispod jezika ili ne želi. Kaže kako je planirano da 17. siječnja Ivan započne s novim terapijama u Beogradu koje garantiraju suzbijanje u korijenu  Ivanovog tumora ispod jezika, te da se od 10 do 15 godina taj tumor ne bi vratio. Potreban iznos za novih 6 terapija je 7000 eura koje oni nemaju.

“Ja kao samohrana Ivanova majka, od statusa roditelja njegovatelja ne mogu sama financirati Ivanove nove terapije jer imamo dodatne troškove Ivanovih lijekova čiji je mjesečni iznos od 350 do 450 eura. S tim da imamo putne troškove Vinkovci, Osijek i Zagreb. Ivan mjesečno u Zagreb i Osijek ide po tri puta na terapije za liječenje drugih dijagnoza. U Vinkovce ide nešto rjeđe, odnosno kada mora na kontrole. S Ivanom je sve teža situacija otkako je ostao bez tate. Ja kao Ivanova majka vas molim po više ni sama ne znam koji put za pomoć mome sini ili nam preostaje da se odselimo iz naše države. Molim sve ljude dobrog srca da nam pomognu koliko mogu i svima onima koji su nam pomogli do sada se od srce zahvaljujem”, kaže Ana Mesić.

Svi koji žele pomoći svoje uplate mogu uplatiti na tekući račun: HR1523400093215343737