Akciju “Solidarnost na djelu” Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci započinje pod sloganom “Ne dvoji! Za drugog izdvoji!”

Foto: Đuro Karalić

Ovogodišnju, već 51. po redu sabirnu akciju, Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci započinje pod sloganom “Ne dvoji! Za drugog izdvoji!” u četvrtak 12. listopada 2023. od 10 do 13 sati na štandu u središnjem gradskom parku u Vinkovcima, gdje će akciju provesti mali humanitarci iz Osnovne škole Stjepana Antolovića Privlaka.

U petak, 13. listopada na štandu će biti mali humanitarci iz Osnovne škole Tordinci, a u petak 20. listopada članovi Podmlatka Crvenog križa Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića Vinkovci, izvijestili su iz Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci.

Hrvatski Crveni križ Vas poziva sve da se u skladu sa svojim mogućnostima uključe u ovu humanitarnu akciju i svojim prilogom pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija: osobama u stanju socijalne potrebe koja može biti posljedica Domovinskog rata, nezaposlenosti zbog gospodarske krize, posljedica olujnog nevremena ili različitih teških životnih okolnosti. Svi oni trebaju i očekuju našu pomoć. U akciji se prikuplja u pravilu hrana, higijenski artikli, odjeća, obuća, posteljina i novac. Za poklonjeni novac darovateljima će biti uručen novčani bon zahvalnosti u vrijednosti od 1 €, numeriran i ovjeren žigom Crvenog križa. Materijalna dobra se mogu donijeti u skladište Crvenog križa Vinkovci u Ulici Josipa Kozarca 10.

Prehrambene artikle i higijenske potrepštine Vinkovčani mogu od 8. do 15 listopada ubaciti i u košaricu Crvenog križa u trgovačkom centru Kaufland na Lapovcima.

Prilozi građana, poduzeća, institucija i ustanova se mogu uplatiti i na donacijski žiro-račun Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci broj: HR0823600001101633106, s naznakom “Prilog za Solidarnost na djelu 2023”.

Od ukupnog prihoda ove akcije 5% se uplaćuje u Fond solidarnosti Hrvatskog Crvenog križa. Preostali iznos namijenjen je za kupnju paketa hrane i higijenskih artikala, te štednjaka na kruto gorivo, koji će tijekom Tjedna solidarnosti (8.-15. prosinca) biti darovani socijalno ugroženim obiteljima na cjelokupnom području djelovanja GDCK Vinkovci.