Akcija za uvođenje Međunarodnog dana protiv femicida

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, U središtu Vukovara danas je održana akcija pod nazivom “Ni jedna žrtva više, ni jedna žena manje” s kojom se i Vukovar pridružio globalnoj kampanji za uvođenje Međunarodnoga dana protiv femicida. Uz veliki transparent s nazivom akcije, sudionici su držali u rukama i plakate s podatcima o ubijenim ženama ove godine u Hrvatskoj.

Prema riječima koordinatorica Udruge žena Vukovar Mirjane Mizdrak Mišanović u sklopu akcije simbolički su se okupili aktivistkinje udruge i učenici Tehničke škole Nikola Tesla iz Vukovara te podsjetila kako je tijekom ove godine u Hrvatskoj ubijeno 13 žena, a da je posljednja žrtva iz Vukovara.

„Ovo je goruća tema o kojoj moramo progovarati. Na ovaj način podržavamo, zalažemo se i priključujemo globalnoj kampanji za uvođenje Međunarodnoga dana protiv femicida i ujedno pozivamo Vladu RH da donese mjere u borbi protiv femicida”, rekla je Mizdrak Mišanović.

Dodala je kako je akciju organizirala Ženska mreža Hrvatske s udrugama članicama mreže u Zagrebu, Splitu, Poreču, Virovitici, Pakracu, Malom Lošinju, Bjelovaru, Belom Manastiru, Rijeci i Korenici.