“Advent u Vinkovcima” okuplja 500 sudionika i niz programa

Foto: adventuvinkovcima.com

VINKOVCI, Vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić, pročelnik za kulturu i turizam Mario Banožić i direktorica gradske tvrtke Promo Cibalae, Mirjam Jukić predstavili su novinarima ovogodišnji program “Advent u Vinkovcima” rekavši kako će biti bogatiji nego ikada do sada.

„Pozivam građane neka kroz svoje udruge daju učešća u adventskoj proslavi, božićnim događanjima i dočeku Nove godine, neka uživaju u glazbi, klizalištu kojega imamo po prvi put i koje će, vjerujem, okupiti puno mladih i nešto starijih koji su nekada klizali“, istaknuo je gradonačelnik Mladen Karlić.

Pročelnik za kulturu i turizam Mario Banožić poželio je da se Vinkovci u danima Adventa pretvore u “mali Beč”.

„Petkom su zabavni sadržaji, u subotu nakon paljenja adventskih svijeća je glazbeni koncert, a Gradsko kazalište “Joza Ivakić” će izvesti predstavu na otvaranju klizališta, 26. studenog. U Gradskom muzeju i Gradskoj knjižnici su prigodni programi, a 17. prosinca nakon paljenja 4. adventske svijeće je veliki Božićni koncert s više od 200 izvođača iz vinkovačkih srednjih i osnovnih škola. Novogodišnji koncert je 30. prosinca u kazališnoj dvorani kada nastupa orkestar HNK-a iz Osijeka“, naveo je Banožić.

Mirjam Jukić je podsjetila kako će u programima “Adventa u Vinkovcima” u 43 dana sudjelovati 500 izvođača, održat će se 22 koncerta, a Vinkovčani će po prvi put moći uživati u klizanju na klizalištu na Trgu bana Josipa Šokčevića. Članovi udruge Bubamara na klizalištu će premijerno predstaviti svoj Buba bar koji je i službeni ugostiteljski objekt na samom klizalištu.

„Vinkovci za Advent imaju sve sadržaje kao Beč ili Zagreb u malom“, rekla je Jukić dodajući kako će se Vinkovčani moći osladiti mega savijačom od jabuka dugoj sedam metara, a djeca, osim u klizanju, moći će uživati u Božićnom zabavnom parku, gondoli i vožnji vlakićem, kao i slamnatim sobovima i sanjkama.

Đuro Karalić

Foto: vinkovci.hr