Advent u Vinkovcima – spoj provjerenih i novih sadržaja

Foto: Đuro Karalić

Advent u Vinkovcima i ove će godine građanima grada na Bosutu ponuditi već dobro znane sadržaje, ali i neke novitete koji bi adventska događanja od kraja studenoga do početka nove godine, Vinkovčanima trebala učiniti zanimljivijima.

Kao i prošle godine, Gradski park bit će mjestom duhovnog dijela adventskih događanja i paljenja svijeća na adventskom vijencu koje će biti i ove godine u organizaciji vinkovačkih župa dok će se zabava tražiti na Trgu Franje Tuđmana, uz Bosut gdje će i ove godine biti smješteno klizalište.

„Drago mi je što možemo najaviti najljepše vrijeme u godini, vrijeme Adventa u kojemu se pokušavamo svi malo opustiti, uživati u svemu onome što nam nosi, ali i okrenuti najbližima. Vinkovački Advent je do sada postao jedan ozbiljan brand, dolaze nam posjetitelji iz cijele Slavonije i Baranje, a mi imamo priliku prikazati svoj grad u najljepšem svjetlu”, poručio je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Po riječima gradske pročelnice za turizam i kulturu Marije Liščić Drmić u novu godinu Vinkovčane će uvesti Sinovi ravnice, a kao novitet navela je doček nove godine i za najmlađe, a koji će se održati 31. prosinca u podne dok ej za zabavu najmlađih zadužen Orion Full Band.

Kroz Advent Vinkovčane će zabavljati Jacques Houdek, Meritas, Gretta, Mia Dimšić, Greasy Flat te Inzulin band – Oliver Dragojević tribute band.

Direktorica Turističke zajednice Grada Vinkovaca Martina Matković kazala je kako će dio Adventa u Vinkovcima biti i vožnje fijakerom gradom koje su u javnosti lijepo primljene te su građani iskazali zainteresiranost da u njima uživaju i u vrijeme Adventa.