90. godina NK Sloge, prijateljska utakmica s NK Vojvodinom iz Novog Sada

BOROVO, Povodom 90. godina postojanja Nogometnog kluba Sloga na njihovom stadionu u Borovu odigrana je prijateljska utakmica s srpskim prvoligašem NK Vojvodina iz Novoga Sada. Bila je ovo prilika da igrači Sloge, koji se natječu u 2. ŽNL NS Vukovar, odmjere snage s seniorima Vojvodine koji su u samom vrhu srpskog nogometa.

„Ovakva jedna utakmica za naš klub predstavlja izuzetnu čast jer ipak ne dolazi vam u goste svaki dan neki prvoligaš. Mi samo jedna mala zajednica koja obilježava 90 godina postojanja kluba“, rekao je predsjednik NK Sloga Miloš Erić.

Podsjetio je kako se prvi put nogomet organizirano zaigrao u Borovu 1926. godine nakon što su češki brodari ostavili prvu loptu. Od Mirne reintegracije do danas NK Sloga se natjecao u 1. i 2. ŽNL. Jesenji dio sezone seniori Borova završili su na 3. mjestu 2.ŽNL NS Vukovar, juniori su 2., a pioniri 5.

Predsjednik Uprave NK Vojvodine Vojislav Gajić rekao je kako ovo gostovanje i za njegov klub i igrače predstavlja veliku stvar, a kako potječe iz ovih krajeva za njega osobno i emociju. Najavio je u narednom periodu i suradnju dva kluba pri čemu će NK Vojvodine ponuditi svoje resurse, stručnjake kao i smještajne kapacitete za razvoj NK Sloge. Iako je rezultat u ovakvoj utakmici nevažan treba reći kako trener gostiju Nenad Lalatović nije dopustio nikakvo iznenađenje te je njegova momčad pobijedila rezultatom 6:0.

Utakmica je imala i humanitarni karakter tako da su sva prikupljena sredstva namijenjena za pomoć djeci obitelji Varga i Vasiliju Sentivancu iz Borova.

IVAN MATIĆ

Foto Ivan Matić