U sklopu projekta “Inova” održan Gastro show

VINKOVCI, U sklopu projekta “Inova” u četvrtak je u Vinkovcima organiziran Gastro show na kojem su polaznici edukacija prezentirali znanja i vještine koje su stekli edukacijom, a kojemu je prethodilo istraživanje o potrebama hotela za stručnim kadrom te znanjima , vještinama i kompetencijama sručnog kadra, izjestili su iz vukovarskog Učilišta Studiom.

U istraživanju je sudjelovalo 20 hotela s područja Republike Hrvatske. Prema rezultatima istraživanja odabrana su 3 programa obrazovanja koja su se razvila u sklopu projekta :Specijalist za poslove u baru, Specijalist eno-gastro poslova i Specijalist modernih trendova u gastronomiji.

Edukacije su se, osim na području Vukovarsko-srijemske županije, istovremeno provodile i na području  Splitsko-dalmatinske, Istarske i Primorsko-goranske županije. U edukacije  je bilo uključeno ukupno 63 nezaposlene osobe koje su završetkom programa obrazovanja dobili potrebna znanja i vještine koje hoteli zahtijevaju od svojih zaposlenika i tako postali  konkurentniji na tržištu rada.

Nakon teorijske nastave i odrađenih vježbi polaznici se upućeni na obavljanje praktične nastave u hotele koji su suradnici na projektu: Hotel Andrija i Hotel Ivan (Solaris beach resort ), Hotel Amfiteatar Pula , Hotel Lav Vukovar,  Hotel Dalmatino Vodice, Hotel & Restaurant Velanera, Hotel Olympia Vodice i Hotel Atrium Split.

Nakon edukacije preko 70% polaznika zaposlilo se u ugostiteljskom sektoru, a na Gastro showu pokazali su stečena umijeća i vještine te ispričali svoje priče kako su ulaganjem u sebe došli do posla, navodi se u priopćenju.

Projekt „Inova – Inovativne inicijative za zapošljavanje dugotrajno nezaposlenih osoba“ sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, IPA IV Operativni program ”Razvoj ljudskih potencijala”, Grant shema ”Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja faza II”. Nositelj projekta je Učilište Studium iz Vukovara, a partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje, područni ured Vukovar, Narodno učilište ustanova za obrazovanje i kulturu iz Rijeke, Otvoreno učilište Diopter iz Pule i Adriatic educatio iz Splita.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 215.752,00 EUR uz sufinanciranje od strane Europske unije od 92,69%. Trajanje projekta je od 20.siječnja 2015. do 19.rujna 2016.

ĐURO KARALIĆ

Foto: Učilište Studiom