70 godina Radio Vinkovaca i 64 godine Vinkovačkog lista

Foto: Đuro Karalić

Prigodnim druženjem te nagradnom igrom za slušatelje, vinkovačke Novosti obilježile su večeras 70 godina izlaženja Vinkovačkog lista, čiji je prvi broj pod imenom Vinkovačke novosti izašao 13. rujna 1952. godine i 64. godine djelovanja Radio Vinkovaca.

“Veliki su ovo i značajni jubileji na koje smo ponosni. Puno je godina iza nas, a ono što ih obilježava je da smo uvijek bili i ostali na usluzi građanima Vinkovaca, nudeći im niz informacija o događanjima u gradu i okolici, ali i zabavljajući ih kroz glazbene i druge emisije”, kazala je direktorica Novosti Marija Gerovac.

“Radio, kao masovni medij, nije izgubio na značaju pored svih streaming servisa i razvojem novih medija i interneta. Već 64 godine neumornim radom pružamo našim građanima toplinu domaćih i stranih hitova, provjerene i sigurne informacije, pratimo i promoviramo uspjehe našeg grada te ga kulturno uzdižemo i obogaćujemo. Možemo reći da smo, s obzirom na starost, postali dio identiteta našega grada”, kazala je Gerovac.

Za slušatelje Radio Vinkovaca na dobro poznatih 90,2 MHz i uz moto Radio koji popravlja dan, upriličena je nagradna igra dok su uživo u eteru nastupali članovi Tamburaškog sastava “Sanjalice”.

Obljetnice djelatnicima Novostima čestitao je i prvi čovjek grada na Bosutu, gradonačelnik Ivan Bosančić poručivši kako su i Vinkovački list i Radio Vinkovci dio urbanog indentiteta Vinkovaca.

“Naši sugrađani vole slušati Radio Vinkovce i rado čitaju Vinkovački list. Mi Vinkovčani ponosno smo na sve što je vinkovačko, pa tako i na Novosti koje su nezaobilazne kada govorimo o informiranju i medijima na području grada Vinkovaca”, poručio je gradonačelnik Bosančić.  

Direktorica Novosti Marija Gerovac