66-godišnjak uzrokovao prometnu nesreću između Vukovara i Trpinje

Foto: PU Vukovarsko - srijemska

VINKOVCI, Poslije obavljenoga očevida današnje prometne nesreće između Vukovara i Trpinje policija je izvijestila o detaljima nesreće. Kako se navodi očevidom je utvrđeno kako je 66-godišnjak iz Osijeka, osobnim automobilom osječkih registracijskih oznaka, u zavoju preko neisprekidane uzdužne linije započeo pretjecanje osobnog automobila vukovarskih registracijskih oznaka, kojim je u istom smjeru upravljao 54-godišnjak iz Trpinje, te pritom udario u teretni automobil s pridodanim priključnim vozilom osječkih registracijskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 59-godišnjak iz Bršadina.

Uslijed udara, automobil osječkih registracijskih oznaka se odbio udesno i udario u automobil vukovarskih registracijskih oznaka kojeg je pretjecao, nakon čega su oba automobila sletjela na zelenu površinu.

“U prometnoj nesreći 66-godišnji vozač zadobio je teške tjelesne ozljede opasne po život. Putnica u njegovom automobilu, 66-godišnjakinja iz Osijeka je teže ozlijeđena, dok su 54-godišnji vozač i 72-godišnja putnica iz Trpinje lakše ozlijeđeni. Od svih vozača su izuzeti uzorci krvi i urina radi utvrđivanja prisutnosti alkohola u organizmu”, stoji u policijskom priopćenju.

Protiv 66-godišnjeg vozača će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava za kazneno djelo Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.