63-godišnjak vozio pijan i skrivio prometnu ensreću te zadobio teške tjelesne ozljede.

Foto: poslovni.hr

VINKOVCI, Policijski službenici Postaje granične policije Tovarnik proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca zbog sumnje u pokušaj počinjenja kaznenog djela utaje stvari velike vrijednosti. Prema navodima policije 28. srpnja, u 8,33 sati, 41-godišnji državljanin Srbije u svojstvu vozača i 55-godišnji državljanin Turske u svojstvu suvozača, pristupili su izlaznoj graničnoj kontroli na granični prijelaz Tovarnik u osobnom automobilu marke „Mini Cooper Countryman S“ nacionalnih registracijskih oznaka Italije.

„Obavljenom detaljnom kontrolom osobnog automobila, u suradnji sa službenikom Frontex-a, policijski službenici utvrdili su kako je navedeni automobil nestao s područja Italije, a nedugo zatim je nadležno nacionalno tijelo Republike Italije za automobilom raspisalo međunarodnu potragu. Zbog sumnje u protupravno prisvajanje tuđe pokretne stvari, osobni automobil je privremeno oduzet, a vozač i suvozač uhićeni te je nad njima provedeno kriminalističko istraživanje“, stoji u priopćenju policije.

Istraživanjem je utvrđena sumnja kako je 41-godišnjak 27. srpnja unajmio osobni automobil od ovlaštenog iznajmljivača vozila u Italiji s namjerom da ga preveze u Srbiju i ne vrati vlasniku. Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 55-godišnjakom nisu utvrđeni elementi kaznenog djela i prekršaja te je pušten na slobodu. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, 41-godišnjak je 29. srpnja predan pritvorskom nadzorniku policijske uprave, te je protiv njega podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru. Rješenjem Županijskog suda u Vukovaru, osumnjičenom je određena mjera istražnog zatvora u trajanju od 30 dana te je 30. srpnja predan u Zatvor u Osijeku.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je devet prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće dvije su osobe ozlijeđene (Županja, Vukovar), dok je u sedam prometnih nesreća nastupila materijalna šteta (Nijemci, Privlaka, Županja, Slakovci, Stari Jankovci, Lipovac, Andrijaševci).

Jučer, 31. srpnja u 7,40 sati, 80-godišnjak je, upravljajući osobnim automobilom županjskih registracijskih oznaka u raskrižju Zagrebačke ulice i odvojka iste ulice u Županji, oduzeo prednost prolaska i udario u bicikl kojim je upravljao 77-godišnjak. Prilikom pada na kolnik, biciklist je zadobio lakše ozljede.

U 17,45 sati u Vukovaru, 63-godišnjak iz Vukovara upravljao je mopedom kolnikom Ulice I.G. Kovačića pod utjecajem alkohola u organizmu (1,29 g/kg) za vrijeme dok mu je ukinuta i poništena vozačka dozvola zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova. Dolaskom do mjesta prometne nesreće, skrenuo je mopedom udesno izvan kolnika, udario u zid uz kuću i pao na kolnik. U prometnoj nesreći vozač je teže ozlijeđen. Protiv 63-godišnjaka biti će podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu te izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, a moped su privremeno oduzeli do donošenja odluke o prekršaju. Radi se o vozaču kojeg je policija dosada prekršajno prijavila 21 puta zbog počinjenja prometnih prekršaja.