51. Vinkovačke jeseni: Na Folklornim večerima nastupi 60 KUD-ova

VINKOVCI, Pripreme za održavanje 51. Vinkovačkih jeseni pri samom su kraju, a prvi koji će izaći na ovogodišnju pozornicu te tradicijske manifestacije su sudionici Smotre foklora odnosno Folklornih večeri Vukovarsko-srijemske županije, jedne od najstarijih priredbi Vinkovačkih jeseni.

Ove godine će na Folklornim večerima, koje započinju 8. rujna, nastupiti članovi 60 vukovarsko-srijemskih KUD-ova kojima će to biti prilika da pokažu pjesme, plesove i običaje mjesta i krajeva iz kojih dolaze.

“Do sada je uvijek za trajanja Folklornih večeri šator bio pun, nastupe bi pratilo 4 do 5 tisuća gledatelja, ovisno koja od hrvatskih estradnih zvijezda nastupa odmah nakon Folklornih večeri. Ove godine uvodimo novinu za koju se nadamo da će biti dobro prihvaćena od publike. Naime, zadnjeg dana Folklornih večeri, 14. rujna, pripremili smo priredbu „Užina naših starih“. Svoje štandove imat će KUD-ovi koji preko godine organiziraju u svojim mjestima nekakvu manifestaciju. Svaki KUD predstavit će se nečim što je karakteristično za njihovu manifestaciju”, pojašnjava Franjo Japelj.

51. Vinkovačke jeseni održat će se od od 8. do 19. rujna pog geslom “Večer oproštajna”.

ĐURO KARALIĆ