51. Vinkovačke jeseni: Državna smotra hrvatskog izvornog folklora

VINKOVCI, U sklopu 51.Vinkovačkih jeseni na velikoj pozornci na Trgu bana Josipa Šokčevića u subotu je održan prvi dio Državne smotre hrvatskog izvornog folklora na kojoj će u dva dana nastupiti ukupno 34 kulturno-umjetnička društva koja su tijekom godine osvojila prva mjesta na županijskim i regionalnim smotrama izvornog folklora.

Nastupila su kulturno-umjetnička društva iz Đeletovaca, Barbana, Zagreba, Stankovaca, Semeljaca, Dubrovačkih Gornjih Sela, Salinoveca, Širokog Brijega, Donje Dubrave, Blata, Kutereva, Skakavca, Zmijavca i Lužana.

U nedjelju, nakon što ulicama grada prođu sudionici svečanog mimohoda 51. Vinkovačkih jeseni, također na velikoj pozornici, nastupit će pet folklornih skupina, a treći dio je poslijepodne na pozornici u glavnom šatoru. Vukovarsko-srijemsku županiju predstavljat će KUD-ovi “Grančica” iz Đeletovaca, “Seljačka sloga” iz Nuštra i “Seljačka sloga” iz Bogdanovaca koji su na prošlogodišnjoj Smotri folklora Vukovarsko-srijemske županije osvojili prva tri mjesta.

ĐURO KARALIĆ

Foto: Pres 032/Đuro Karalić