4. MAST: Osam predstava među kojima i premijera monodrame mladog vinkovačkog glumca Ivana Frančića “Đe ti je pita?”

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Od 27. listopada do 5. studenoga u Vinkovcima će se održati 4. Međunarodni susret teatara (MAST), čiji je organizator i domaćin vinkovačko Kazalište “Nova scena”, dok će se sve predstave igrati na pozornici Gradskog kazališta Joze Ivakića.

Bit će odigrano ukupno osam predstava kazališta iz Vinkovaca, Slavonskog Broda, Županje i Retkovaca, te Šida (Srbija) i Gračanice (BiH), najavila je ravnateljica Kazališta “Nova scena” Andrijana Dinka Raguž.

Susreti će biti otvoreni premijernom izvedbom monodrame “Đe ti je pita?” Kazališta “Nova scena”, mladog vinkovačkog glumca Ivana Frančića.

“Riječ je o komediji koja govori o iseljavanju, a u središtu radnje nalazi se Bosanac Ćazim koji također odlazi trbuhom za kruhom ali se vraća u Bosnu jer mu nedostaje domaća pita i stari način života”, pojasnio je Frančić.

Pored ove monodrame, koja je na rasporedu 27. listopada u 20 sati, 28. listopada u 11 sati najmlađi mogu pogledati predstavu “Vitamini, zdravi, fini”, Amaterskog kazališta Branislava Nušića iz Šida, 29. listopada u 20 sati igraju “Maturanti” Satiričnog kazališta mladih iz Slavonskog Broda, 3. studenoga u 20 sati “Otrov” i “Čaj za dvoje” Kazališta “Mika Živković” iz Retkovaca, a 4. studenoga u 11 sati “Šetnja s Andersenom” Kazališta “Nova scena” dok je u 20 sati na programu predstava “Maratonci trče počasni krug” KUD-a “Adem Alić” iz Gračanice. Posljednjeg dana MAST-i na programu je drama “Tri jablana” Gradskog amaterskog kazališta Županja (20 sati).

U popratnom programu održat će se radionice “Čarolija vune” i “Izrada maski”, izložba fotografija “Više od klika” Mirjane Pešec i Lee Stojanović te modna revija Piroške Kelemen.