31-godišnjak se sumnjiči za tri kaznena djela “Razbojništvo”

Foto: Radio Dalmacija - Ilustracija

VINKOVCI, Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 31 – godišnjakom iz Vinkovaca zbog sumnje u počinjenje tri kaznena djela „Razbojništvo“, od kojih je jedno u pokušaju.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni 14. lipnja te 7. i 8. listopada uz prijetnju oružjem nad djelatnicima lutrije i dviju mjenjačnica na području Vinkovaca počinio razbojništvo te otuđio novac i potom se udaljio. Iz lutrije i jedne mjenjačnice otuđio je novac u ukupnom iznosu od preko 46.000 kuna, dok je djelatnica druge mjenjačnice odbila predati novac razbojniku. U ovim događajima nije bilo ozlijeđenih osoba. Policijski službenici su pretragama doma i drugih prostorija koje osumnjičeni koristi pronašli i oduzeli oružje korišteno za počinjenje kaznenih djela te dio otuđenog novca. 31-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske, a kaznena prijava bit će dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Policijski službenici Policijske postaje Vukovar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom iz Bobote, nedaleko od Vukovara, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“. Prema navodima policije istraživanje je uslijedilo nakon što je 24-godišnjak u večernjim satima, 10. listopada u Boboti, protivno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, uznemirio goste ugostiteljskog objekta učinivši vidljivim pušku i nož. Nakon tog događaja policijski službenici su temeljem sudskog naloga obavili pretrage doma i drugih prostorija koje koristi te od osumnjičenog oduzeli: dvije puške M48, dva spremnika za pušku M70, šest elektro-detonatorskih kapisli, te ukupno 507 komada streljiva različitog kalibra.

„Protiv osumnjičenog policija će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu zbog počinjenog kaznenog djela protiv javnog reda „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“ te prekršajnu prijavu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana. 24-godišnjak će danas biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske“, navode iz policije.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je sedam prometnih nesreća, od čega šest prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vinkovci, Babina Greda, Gunja, autocesta Zagreb-Lipovac, Cerna, Bošnjaci) te prometna nesreća u kojoj su sudjelovala dvojica policajaca.