3. Vinkovački festival šunke, vina, rakije i kulena nadmašio očekivanja

Foto: Google

VINKOVCI, Zlatnu medalju za apsolutnog šampiona za najbolju šunku na 3. Vinkovačkom festivalu šunke, vina, rakije i kulena dobio je Ilija Jelović iz Županje, za najbolji kulen Adam Zvonarević iz Starih Mikanovaca dok najbolja vina ima Vinarija Papak iz Iloka, a rakiju Damir Bošnjaković iz Nijemaca i Zvonimir Liščić iz Vinkovaca.

„Vjerujem kako će festival u godinama koje su pred nama značajno doprinijeti razvoju gastro-turističke priče, ne samo Vinkovaca nego i cijele naše županije. Isto tako, na temeljima ovog festivala možemo razmišljati i o dodatnoj promociji, brendiranju i pozicioniranju ovih naših vrhunskih proizvoda koji svojom kvalitetom i izvornošću nadilaze većinu drugih na tržištu“, poručio je prilikom dodjele priznanja najboljim proizvođačima zamjenik gradonačelnika Josip Romić.

Stručni žiri imao je za posao ocijeniti čak 50 uzoraka kulena, 22 šunke, 47 rakija i 140 uzoraka vina iz 45 vinarija.

Organizatori su bili Udruga Vinkovački šokački rodovi i Turistička zajednica grada Vinkovaca, a pokrovitelj Grad Vinkovci.

“Ove proizvode na svom stolu ima svaka prava slavonska kuća, bilo da se radi o radosnim ili tužnim životnim trenutcima. To je ono što mi volimo, poštujemo i pokušavamo očuvati”, kazao je predsjednik Udruge Vinkovački šokački rodovi Zvonimir Lišić.