28 prometnih nesreća, dvije sa smrtno stradalim osobama

Policija prometna nesreća Bajakovo
Foto: Pixabay/fsHH

VINKOVCI, Tijekom proteklog vikenda na području PU vukovarsko-srijemske zabilježeno je 28 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe smrtno stradale. Te nesreće dogodile su se 18. i 20. travnja

Prema navodima policije u prometnoj nesreći, koja se dogodila oko 17.30 sati na cesti Nuštar – Cerić, smrtno je stradao 69-godišnji vozač osobnog vozila iz Vinkovaca. On je  upravljao vozilom ne koristeći sigurnosni pojas tako da je nedaleko od ulaska u Cerić vozilom prešao na suprotnu kolničku traku uslijed čega se vozilo zanijelo i prevrnulo na oranicu. Pri prevrtanju vozila vozač, koji je bio sam u vozilu, ispao je iz vozila i od zadobivenih ozljeda  preminuo.

„Tijekom 2019. Godine, od četiri prometne nesreće sa smrtno stradalom osobom, ovo bila treća prometna nesreća u kojoj je utvrđeno da sudionik koji je smrtno stradao nije koristio sigurnosni pojas“, navode iz PU.

Iz policije su izvijestili i o prometnoj nesreći koja se dogodila 20. travnja, oko 22.30 sati, na cesti Ivankovo – Vođinci, a u kojoj je od zadobivenih ozljeda smrtno stradao 43-godišnji motociklist. U policijskom izvješću stoji kako je motociklist, uslijed neprilagođene brzine, izgubio nadzor nad motociklom i prešao na suprotni trak te je pri pokušaju vraćanja na svoj prometni trak došlo do pada vozača i motocikla, a potom i slijetanja u zemljani kanal. Od zadobivenih ozljeda vozač je preminuo u bolnici u Vinkovcima.