26-godišni Gradištanac zaradio kaznenu prijavu zbog grafita

VINKOVCI, Dok policija i dalje nastoji razriješiti priču o grafitima neprimjerenog sadržaja koji su su proteklih dana pojavili u pojedinim mjestima županjske Cvelferije, jedna druga “grafiterska” priča, po svemu sudeći, završila je.

Naime, policijski službenici Policijske postaje Županja završili su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom iz Gradišta kojega se sumnjiči da je tijekom noći 13./14.srpnja u Gradištu na pročelju crkve i pročelju zgrade Općine ispisao grafite te oštetio pročelja.

Protiv 26-godišnjaka je Državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava, izvjestila je policija kojoj još predstoji da otkrije i autora neprimjerenih grafita u mjestima Cvelferije.

U Gunji je tako na tamošnjoj crkvi sprejom netko ispisao „Živio hrvatski musliman Zlatko Hasanbegović“. Prošloga tjedna neprimjereni grafiti ispisani su i na pravoslavnoj crkvi u Rajevom Selu, pravoslavnom groblju u Drenovcima te spomenicima palim borcima iz Drugoga svjetskoga rata u Strošincima i Soljanima. Jedna od poruka glasila je  „Istrebit ćemo vas stoko srbska“.

ĐURO KARALIĆ