HNK Croatia pobjednik KUP-a NS Vukovar, pobjeda mogla biti i ubjedljivija

Foto: Ivan Matić

PETROVCI, Nogometaši HNK Croatie iz Bogdanovaca pobjednici su KUP-a Nogometnog središta Vukovar za 2019. godinu pošto su u finalu, rezultatom 3-0, pobijedili momčad HNK Vukovar 1991. Strijelci su bili Radoš, Ivić i Zovko.

Bogdanovčane nije zasmetala niti činjenica što se natječu dva ranga niže od suparnika kojega su u cijelosti nadigrali u svim segmentima nogometne igre. Nitko od 300-ak gledatelja nije mogao zamijetiti tko se natječe u 1. Županijskoj nogometnoj ligi, a tko igra 3. HNL. Tijekom cijele utakmice igrači Croatie su bolje stajali na terenu, stvarali prilike, a pri tome su redovito bili brži, viši i spretniji. Nije im zasmetala niti činjenica da su u nedjelju igrali prvenstvenu utakmicu 1. ŽNL.

Kada se govori o utakmici dovoljno je reći kako je najbolji igrač HNK Vukovara 1991. bio vratar Noa Mečić koji je obranio nekoliko izglednih prilika suparnika i tako svoju momčad spasio veće blamaže. Opravdanje za Vukovarce nije niti izostanak nekoliko igrača. Tijekom 90 minuta utakmice igrači Vukovara uspjeli su pripremiti tek nekoliko poluprigoda. Poslije odigrane utakmice vidljivo je kako se momčad Croatie igrački i rezultatski diže te je za očekivati bolje rezultate i u prvenstvu. U isto vrijeme pred HNK Vukovarom 1991. je iznimno teško razdoblje. Naime, Vukovarci nemaju igre, ideje, snage pa niti kvalitete za nešto više pa stoga niti ne čudi što u 8. kola 3.HNL istok nemaju osvojen još niti jedan bod. U svemu tome igrači nisu krivi jer daju koliko mogu ali je zato odgovornost na treneru i Upravi kluba koji bi, ako već nemaju rješenje, trebali odstupiti.

HNK CROATIA: Krešimir Mikić, Dino Vuknić, Tin Ivić, Mateo Blažević, Mirko Malović, Dražen Malančuk, Luka Zovko, Marin Ležaić, Dino Radoš, Marin Ergović, Dario Merkaš,/ Ivan Sabljić pv, Stjepan Ergović, Tomislav Šibenik, Darijo Sebeledi, Antonio Leko, Mio Mihić, Ivan Marković.

HNK VUKOVAR 1991.: Noa Mečić, Petar Sušac, Šimun Škarica, Adam Nikolić, Adrian Mandeš, Luka Rajić, Matej Uhlarik, Marko Mlakić, Jakov Šlafhauzer, Gijulijano Pierobon, Josip Pavle Stojanović, /Antonio Tomas, Tihomir Barić, Luka Konjević, Seo Donggul, Ivan Gelemanović.

Inače, prije početka utakmice plaketu je dobio dugogodišnje sportski djelatnik Zdravko Galović koji je bio i delegat utakmice. Nakon utakmice pehari su dodijeljeni limačima Fruškogorca iz Iloka i pionirima NK Vuteks Sloge koji su pobjednici Kupa NS Vukovar u svojim uzrastima.