2,5 milijuna kuna u razvoj infrastrukture zone u Vukovaru

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Grad Vukovar, jedan je od 46 gradova u Republici Hrvatskoj kojemu su dodijeljena bespovratna sredstva u okviru Poziva Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta pod nazivom „Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona”.  

Po riječima vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave Grad Vukovar prijavio je projekt „Izgradnja spojne ceste od Ulice Gospodarska zona do Ulice Priljevo (državna cesta D2) u Vukovaru”. Projekt sufinancira Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta sa 75%, odnosno, u iznosu od 1.8 milijuna kuna bespovratnih sredstava, dok će Grad Vukovar za isti izdvojiti nešto preko 600 tisuća kuna. Poziv bio je namijenjen za infrastrukturno opremanje poduzetničkih zona s ciljem poboljšanja njihove kvalitete i usluga koje pružaju, a prijavitelji su putem njega mogli ostvariti sufinanciranje prihvatljivih troškova energetske, komunalne, prometne i elektroničko-komunikacijske infrastrukture.

„Ovo još jedan od koraka koji ujedinjujući se sa svim potezima koje Grad Vukovar poduzima u cilju razvoja gospodarstva, daje velike rezultate. Izuzetno mi je drago što smo zahvaljujući Pozivu Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Gradu Vukovaru osigurali investiciju u visini 2,5 milijuna kuna, od čega je nešto više 1,8 milijuna bespovratnih sredstava, a sve u cilju unaprjeđenja gospodarske infrastrukture, odnosno, poticanja konkurentnosti vukovarskog gospodarstva“, rekao je Penava.

Direktorica Razvojne agencije Vukovar, Vedrana Žilić, kazala je kako je još jednom uspješnom suradnjom Grada Vukovara i Razvojne agencije Vukovar došlo do izvrsnih rezultata.

„S Upravnim odjelom za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju pripremali smo operativu koja je bila potreba za prijavu projekta. Poziv je otvoren 2017. godine, proces je bio zahtjevan i dug, ali danas svjedočimo još jednoj uspješnoj zajedničkoj suradnji, koja će se, dakako, nastaviti“, rekla je Žilić.

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju, Marijana Grubišić, istaknula je zadovoljstvo ostvarenim te što još jednom imamo priliku svjedočiti razvoju prometne infrastrukture koja je na raspolaganju poduzetnicima u Vukovarskoj gospodarskoj zoni, ali i cijelom gradu Vukovaru.

„U sklopu projekta napraviti će se dio ceste koja će zaokružiti cijelu prometnu infrastrukturu unutar gospodarske zone, time će se poboljšati ista, ali i omogućiti lakši protok prometa unutar zone, prvenstveno za velika teretna vozila. Projekt će se provoditi u razdoblju od 9 mjeseci, od rujna 2019. godine do lipnja 2020. godine. Ovim projektom posredno se dolazi do razvoja vukovarskog gospodarstva, a apliciranjem na nove pozive Ministarstva, Grad Vukovar će se truditi na ovaj način unaprijediti i ostatak prometne infrastrukture“, rekla je Grubišić.

Projekt obuhvaća izgradnju 1200 m² ceste, 18 parkirališnih mjesta i 1 za osobe s invaliditetom, 250 m² pješačke staze te 276 m² biciklističke staze, kao i LED rasvjetu.