12. Vukovar Film Festival otvorit će domaći film “Za ona dobra stara vremena”

Foto: Discoveryfilms

ZAGREB, Na ovogodišnjem, 12. Vukovar Film Festivalu, koji će se održati od 26. do 29. kolovoza u Vukovaru, bit će prikazano ukupno 56 filmova, a u konkurenciji za festivalske nagrade bit će šest dugometražnih, te po osam kratkometražnih i dokumentarnih filmova, najavljeno je na konferenciji za novinare organizatora festivala.

Festival će otvoriti hrvatski film “Za ona dobra stara vremena” Eduarda Galića, a novost ovogodišnjeg programa je nova kategorija koja donosi četiri pobjednika Cannesa, kazao je direktor Festivala Igor Rakoniće rekavši kako i ovogodišnji Vukovar Film Festival donosi najbolje filmove s ponajboljih europskih i svjetskih festivala.

Nagrada Zlatni šlep dodijelit će se za najbolji dugometražni igrani film, najbolji dokumentarni film i najbolji kratki igrani film. O najboljim filmovima Festivala odlučivat će glumica Nela Kocsis, producent Nebojša Taraba i novinar Zlatko Gall (kratki i dugometražni igrani), dok će stručni sud za dokumentarce dati nagrađivani njemački redatelj Benjamin Best, filmski kritičar i voditelj programa kinoteke Vlado Ercegović, te HRT-ov urednik i autor dokumentaraca Leon Rizmaul.

Također je rečeno kako svi oni koji neće moći doći u Vukovar, filmove će moći pogledati u MaxTv videoteci. Filmovi se će prikazivati na sedam lokacija u gradu Vukovaru i gradskoj četvrti Borovo naselju.