Talijanski drvoprerađivač zainteresiran da u Vukovaru izgradi tvornicu i zaposli 500 radnika

Foto: Đuro Karalić

VUKOVAR, Talijanski drvoprerađivač Florian grupa namjerava u Vukovaru graditi tvornicu finalnih proizvoda u čiju je izgradnju spreman uložiti 25 milijuna eura te zaposliti 500-tinjak radnika, a preduvijet ostvarenja cijele investicije je podrška Vlade i nadležnih ministarstava, na koju se još uvijek čeka.

Predstavljajući projekt, Mario Vučko, član Uprave za proizvodnju Florian Hrvatska, Florian grupa u Vukovaru bi izrađivala gotove podove i masivne ploče uz proizvodnju električne i toplinske energije.

“Ova ideja i projekt se ne zasnivaju da ugrožavamo postojeće pilanske kapacitete ovdašnjih drvoprerađivača niti želimo ikome preoteti sirovinu”, rekao je Vučko.

Predsjednik Uprave Florian grupe Elvio Florian naveo je kako je njegova grupacija za Vukovar zainteresirana zbog smještaja toga grada uz Dunav i povlastica koje se nude kroz zakone, prvenstveno Zakon o Vukovaru.

“Mi smo spremni, samo čekamo da donesete odluku”, zaključio je Elvio Florian.

Konferenciji za novinare nazočan je bio i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava koji je naveo kako je rok za pokretanje investicije dvije godine od potpisivanja ugovora koji će investitoru jamčiti dotok potrebne sirovine.

“Sve dosadašnje Vlade nisu našle načina da vrate život u Vukovar te smo sami odlučili poduzeti neke korake, a rezultat je ovo”, kazao je Penava rekavši kako očekuje da Vlada podrži namjere Florian grupe.