U 100-toj obljetnici vinkovačkog kazališta trudnice stupaju na scenu

Foto: kazaliste-vinkovci.hr

VINKOVCI, U Gradskom kazalištu “Joza Ivakić” u Vinkovcima počele su probe za praizvedbu komedije “Tri treća tromjesečja” Nine Horvat u režiji Frane Marije Vranković, izvjestili su iz te kazališne kuće.

Komedija tematizira muško-ženske odnose te povjerenju u vezama i braku. U bolničkoj sobi tako upoznajemo tri trudnice u devetom mjesecu trudnoće.  Ivanu (Mia Krajcar), koja je u sretnom braku više od petnaest godina, mladu manekenku Ivu (Martina Stjepanović) koju dečko financira te poslovnu ženu Ivonu (Nikolina Ljuboja), koja je pristala biti nečijom ljubavnicom. Iako na prvi pogled nemaju ništa zajedničko osim trudnoće, slijedom okolnosti otkrit će da imaju više toga zajedničkog nego što su to ikada mogle zamisliti, kratak je opsi radnje najnovije predstave vinkovačkog kazališta Joze Ivakića.

Ovim projektom Gradsko kazalište “Joza Ivakić” nastavlja tendenciju postavljanja tekstova suvremenih domaćih dramskih pisaca te ulazi u godinu obilježavanja 100 godina kazališta te 85 godina od rođenja dramskog pisca Joze Ivakića, po kojemu kazalište nosi ime.

Praizvedba “Tri treća tromjesečja” održat će se u petak, 24. veljače.