Župan Galić u Vrbanji razgovarao o tamošnjim projektima razvoja

Foto: VSŽ

VRBANJA, Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić posjetio je Općinu Vrbanja gdje se susreo s Velimirom Redlom s kojim je razgovarao o razvojnim projektima koji su važni za tu cvelfersku općinu, izvjestili su iz županova ureda.

Razgovaralo se o nizu projekata bitnih za općinu Vrbanja, među kojima o priključenju na regionalni vodoopskrbni sustav Istočne Slavonije Vrbanje, Soljana i Strošinaca, izradi projektne dokumentacije za sustav odvodnje, uređenju kanalske mreže, te sanaciji nerazvrstanih cesta i poljskih putova.

Govorilo se i o mogućnostima otvaranja graničnog prijelaza Strošinci – Jamena, osnivanju Agro-klastera d.o.o., razmatranju mogućnosti uređenja dijela županijske ceste Ž4172 koja prolazi kroz centar Vrbanje, te autobusnih stajališta kao i mogućnostima za početak izgradnje pomoćnih vanjskih igrališta u sklopu projekta Osnovne škole „Mare Švel – Gamiršek“ u Vrbanji, navodi se.

Dotaknuvši se mogućnosti otvaranja graničnog prijelaza Strošinci – Jamena, župan Galić je istaknuo važnost strateškog projekta Srijemska granična transvezala Ilok-Lipovac-Strošinci-Gunja.

“Nema razvoja gospodarstva, poljoprivrede i turizma ako nema sigurnosti i dobre cestovne infrastrukture”, ocjenio je.

 Nakon sastanka župan Božo Galić u pratnji načelnika Redla obišao je farmu junadi u Soljanima, koja je u vlasništvu Nikole Tufegdžića.