Cjelokupna stranačka podružnica HSP AS Općine Lovas prešla u HKS

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Predsjednik Hrvatske konzervativne stranke (HKS) Marijan Pavliček rekao je na konferenciji za novinare kako je cjelokupna podružnica HSP AS Općine Lovas kao i 4 vijećnika te stranke u Općinskom vijeću prešli u HKS. Rekao je kako je HKS-u važan mali čovjek i njegovi problemi te da uvijem moraju slušati bilo naroda i postupati sukladno njegovom mišljenju i prohtjevima.

„Raduje me i što se ovdje radi o velikom broju članstva, mlađim ljudima koji žele ostati na području općine Lovas. Oni žele svojim znanjem i trudom žele doprinijeti kao konstruktivna oporba razvoju cjelokupne općine. Cilj nam je do sljedećih lokalnih izbora postati druga politička opcija na području županije, a u nizu općina i gradova. Pokazali smo i preko našeg načelnika u Vođincima i ovdje u Vukovaru gdje obnašamo vlast, što samostalno što kao koalicijski partner, da znamo dobrim mjerama i primjerima voditi gradove i općine na dobrobit svakog čovjeka, to je ono najvažnije, a ne na dobrobit pojedinca“, rekao je Pavliček.

Govoreći o razlozima prelaska u HKS Goran Šibalić, koji je i predsjednik kluba vijećnika u Općinskom vijeću Općine Lovas, podsjetio je da su kao stranka na prošlim izborima osvojili 33 posto glasova

„Zbog problema u stranci smo „tonuli“ smo pa smo odlučili s cjelokupnim članstvom prijeći u HKS. Nadamo se da ćemo ostvariti dobar rezultat i suradnju te da će sve biti kao što i očekujemo“, rekao je Šibalić.