Župan Galić primio sudionike 27. Festivala glumca

Foto: VSŽ

VUKOVAR, Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić upriličio je prijem u povodu 27. Festivala glumca koji se u Vukovarsko-srijemskoj županiji održava do 13. rujna.

Prijemu su bili nazočni: predsjednica Hrvatskoga društva dramskih umjetnika Perica Martinović, predsjednik Feativalskog vijeća Festivala glumca Joško Ševo, domaćin Festivala Niko Pavlović, izbornik Nedim Prohić, članovi ocjenjivačkog suda Branka Cvitković, Vjekoslav Janković i Pere Eranović, zatim producenti Festivala glumca Marija Babić Filipović, Josip Zelić te Slaven i Himzo Nuhanović kao i članovi Festivalskog vijeća Festivala glumca, priopćili su iz Ureda župana.

„Veseli me što se i ove godine održava Festival glumca, koji se inače trebao održati u svibnju, no odgođen je zbog pandemije koronavirusa te se održava sada uz poštivanje svih mjera koje je propisao Stožer za civilnu zaštitu Republike Hrvatske. U našoj županiji ima puno publike koja voli kazalište i dolazi gledati predstave. Nažalost, zbog epidemije ima manje gledatelja, ali me veseli što se Festival ipak održava, unatoč svim preprekama. Festival se održavao i  krajem Domovinskog rata i u vrijeme katastrofalnih poplava i u vrijeme drugih kriznih stanja – uvijek i bez obzira na sve okolnosti. I zato, velika zahvala svim glumcima”, kazao je župan Galić.

Govoreći kako ovi susreti i prijemi u Županiji nisu samo formalni, već i pružaju i neke prijedloge i razmišljanja, predsjednik Festivalskog vijeća Joško Ševo je rekao kako je namjera još više učvrstiti Festival jer je on zasigurno zaslužio biti „broj jedan“ u Hrvatskoj,.

„Idemo za time da dobijemo epitet nacionalnog Festivala, pokušat ćemo se organizirati i napraviti sve sa svoje strane da to i postignemo. Ovo je zapravo prvi festival poslije lockdowna, ovo je prvi festival ovakvoga obima i ovakve snage. Tu je jako puno ansambala, svaku večer druga predstava i tijekom ovih 27. godina mislim da se Festival pozicionirao prvenstveno među glumcima, jer uistinu je pitanje prestiža tko dobiva nagrade i koja će predstava u cjelini biti proglašena najboljom. Mislim kako su se stekli svi uvjeti da se u to (dobivanje epiteta nacionalnog festivala) krene ozbiljno. To je recimo naša zadaća sljedeće godine“, rekao je Ševo.