Znanost za mlade – motivacija mladima da se okrenu znanosti

Foto: www.facebook.com

VUKOVAR, Treću godinu za redom, u organizaciji tvrtke Lotusmedia i akademika Ivana Đikića, u Vukovaru je održana manifestacija pod nazivom „Znanost za mlade“. Ove godine okupljenima su predavanja održaleAntonija Jurak Begonja čiji su radovi nekoliko puta bili na naslovnici znanstvenoga časopisa Blood te Lidija Barić, dobitnica nacionalne stipendije Za žene u znanosti 2019. pod pokroviteljstvom L’Oreal Adria i Stručnoga povjerenstva pri UNESCO-u.

Direktorica Lotusmedie Mara Majstorović rekla je kako je ovo jedan od načina da se znanost približi mladima kako bi ih se motiviralo da se u budućnosti bave s njome.  

„U Hrvatskoj je puno pozitivnih i lijepih priča koje se mogu ispričati mladima i tako im se pokazati nekakav drugačiji put u životu. Isto tako imamo u svijetu i jako puno znanstvenika hrvatskih korijene, a koji su napravili odlične rezultate i spremni su svoja iskustva i znanja prenijeti mladima“, rekla je Majstorović.

Na manifestaciji Znanost za mlade u Vukovaru, kao primjer dobre prakse predstavljen je i Petar Škrobo, učenik vinkovačke Gimnazije, dobitnik zlatne i brončane medalje na Međunarodnoj biološkoj olimpijadi te njegova mentorica Jasenka Krznarić Barić.