I Županija se uključila u akciju Zasadi drvo, ne budi panj

Foto: Vukovarsko - srijemska županija

VUKOVAR, U kolektivnu akciju sadnje stabala pod nazivom “Zasadi drvo, ne budi panj”, uključila se i Vukovarsko-srijemska županija.

„Županija se uključila u akciju sadnje stabala CALPAKA, u našem perivoju Palače Srijem, županijske upravne zgrade u Vukovaru. Ovom akcijom, koja je pokrenuta s idejom da svatko može zasaditi drvo i na taj način doprinijeti poboljšanju vlastite životne sredine, i mi želimo dati svoj doprinos borbi protiv klimatskih promjena i uređivanja okoliša u kojem živimo i radimo”, rekao je tom prilikom župan Vukovarsko – srijemske županije Božo Galić.

Građanska inicijativa pokrenuta je kako bi mjesta diljem Hrvatske zasadila što više stabala, ozelenili svoje sredine, pogotovo one urbane. Akcija “Zasadi drvo, ne budi panj” održava se 25., 26. i 27. listopada diljem Hrvatske, a Hrvatske šume pripremile su više od deset tisuća sadnica te su pozvali građane na odaziv toj kolektivnoj sadnji drveća.

Naime, cilj inicijative je potaknuti građane, udruge, tvrtke i ustanove da samostalno ili u suradnji s lokalnim jedinicama samouprave u tri dana diljem Hrvatske zasade što više stabala kako bi pridonijeli ozelenjivanju svojih životnih sredina.