Učenici Tehničke škole Nikole Tesle iz Vukovara nastavljaju sa uspjesima na raznim natjecanjima

LiDraNo
Foto: Tehnička škola Nikole Tesle

VUKOVAR, Učenici Tehničke škole Nikola tesla iz Vukovara niz godina unazad ostvaruju zapažene rezultate na raznim natjecanjima širom županije ali i cijele Hrvatske. Nastavili su tako i proteklih dana kada su zabilježili nove uspjehe. Tako je na Županijskoj smotri smotra LiDraNo za scenske nastupe, koja je održana u vinkovačkom kazalištu Joza Ivakić, Tehnička škola Nikole Tesle predstavila se tekstom koji je rad učenika pod nazivom “Ćelava pjevačica na LidraNu”. Tekst su uprizorili učenici drugog, trećeg i četvrtog razreda tehničara za računalstvo Dario Rendulić, Kristijan Kmet, Denis Paulenka, Luka Bogojević i Niko Tin Sablić pod mentorstvom profesorice Lilijane Radobuljac. U kategoriji srednjoškolskih skupnih nastupa, ovi su mladići predloženi za državnu smotru LiDraNo kao predstavnici Vukovarsko-srijemske županije.

Tehnička škole Nikola Tesla sudjelovala je i na Županijskoj smotri literarnih radova LiDraNo. Na tom natjecanju ovu vukovarsku školu predstavljala je učenica prvoga razreda tehničara za računalstvo Lucija Bilandžić sa radom pod nazivom „Vrijedna divljenja“. Mentorica joj je bila profesorica Irina Matić.

Pod mentorstvom profesora Damira Goluba i profesorice Irine Marić učenici Tehničke škole Nikole Tesle već tri godine zaredom uspješno sudjeluju na natjecanju “Ponos domovine” pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske. I ove godine učenici prvih i trećih razreda uspješno su prošli dva eliminacijska testa i domaćini su poluzavršnice natjecanja koje će se održati 2.3. u Tehničkoj školi Nikole Tesle Vukovar.