U Vukovaru obilježen Međunarodni dječji tjedan

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Pod geslom „Ljubav djeci prije svega“ na središnjem gradskom trgu mališani iz dječjih vrtića Vukovar 1. i Vukovar 2. obilježili su Međunarodni dječji tjedan. Tom prilikom okupljene djecu i odrasle je na Trgu Republike Hrvatske pozdravio i zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček koji je djecu darivao slatkišima, a oni su mu potom predali košaru punu želja. Pavliček je rekao da gradske vlasti uvijek nastoje pomoći najmlađima te da su u tom cilju osmislili i niz mjera poput sufinancirane cijene vrtića, osiguravanja besplatnih udžbenika, bilježnica i preobuke za osnovce kao i besplatnog prijevoza osnovcima.

„Uz sve to darujemo svako novorođeno dijete, a mladim obiteljima s troje i više djece sufinanciramo troškove stanovanja sve do 15 godine najmlađeg djeteta. Želimo i na taj način dati što veću pozornost mladima jer na njima svijet ostaje“, rekao je Pavliček.
Ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar 1. Mirjana Kulić podsjetila je kako se Međunarodni tjedan  djeteta u Vukovaru obilježava već tradicionalno te da je cilj tih  aktivnosti usmjeriti pozornost odraslih na potrebe i prava djece i to posebice na položaj djeteta u zajednici u kojoj živi, raste i razvija se.