U Vukovaru i dalje postoje dvostruke autubusne linije, najavljuje se podizanje sudske tužbe

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Iako su gradske vlasti Vukovara najavljivale kako će pitanje dvostrukih autobusnih linija u Vukovaru biti riješeno do kraja veljače to se nije dogodilo. Građani i dalje svjedoče svakodnevnim slikama kako na autobusnim stajalištima, u isto vrijeme i za liste linije, stoje parkirani autobusi Slavonija Busa i Čazmatransa Vukovar. Podsjećamo kako je na javnom natječaju Slavonija Bus dobio koncesiju za obavljanje javnog autobusnog prijevoza u Vukovaru. Na tu se odluku Čazmatrans Vukovar se žalio ali im žalba nije uvažena. Međutim, oni su nastavili i dalje prevoziti putnike u Vukovaru pozivajući se na županijsku koncesiju.

Komentirajući ovakvo stanje zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček kazao je kako je za gradsku upravu važno što su riješili pitanje autobusnog prijevoza za prigradsko naselje Sotin te da će to, sukladno proširenom koncesijom, također preuzeti Slavonija Bus.

„Slavonija Bus je dobio koncesiju i to je u ovome najvažnije. Gradski komunalni redari su svakodnevno na terenu gdje svjedoče kršenju Odluke o komunalnom redu od strane Čazmatransa Vukovar. Slijedom toga komunalni redari pravnoj osobi, odnosno Čazmatransu Vukovar, kao i odgovornoj osobi dostavljaju financijske kazne“, rekao je Pavliček.

Dodaje kako i pored toga misli da će ovaj slučaj završiti na sudu s obzirom da miran način rješavanja problema do sada ne daje rezultata.  

„Čazmatrans Vukovar na nelegalan način obavlja gradske linije predstavljajući da se radi o županijskoj dozvoli. Pri tome staju na svako ugibalište u gradu i koriste gradsku infrastrukturu. Na taj način oni predstavljaju nelojalnu konkurenciju koncesionaru koji je odabran na javnom natječaju. Kako stvari stoje, a s obzirom da Čazmatrans Vukovar insistira na vožnji, dvostruke autobusne linije će do daljnjega postojati. Mi, kao grad, pokušavamo to izbjeći ali će sud biti krajnje rješenje jer drugačije ne ide“, rekao je Pavliček.