Tvornica Borovo proslavila 88. godina rada i djelovanja

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Tvornica Borovo na prigodan način obilježila je 88. godina svoga rada i poslovanja. Svoj 88. rođendan Borovo je obilježilo zajedno s MUP-om i prezentacijom projekta Lily, a tim povodom izrađene su i posebne tenisice Startas koje za cilj imaju promicanje javne svijesti o važnosti života bez nasilja, rodne jednakosti i ravnopravnosti. Dio prihoda od prodanih tih tenisica ići će u humanitarne svrhe.

Predsjednica Uprave Borova Gordana Odor rekla je kako je Borovo tijekom godina rada i djelovanja imao uspona i padova ali i da je svih tih godina Borovo oduvijek imao veliki utjecaj na život u Vukovaru.

„Prije dvije godine, kada sam došla na mjesto predsjednice Uprave, situacija je bila loša. Danas možemo reći kako smo 2018. godinu pozitivno završili. Podignuli smo produktivnost, imali smo veće prihode, uveli nove linije na tržište i napravili još puno toga s ciljem stabilizacije tvrtke. Pored svih problema zadovoljni ali znamo da može bolje“, rekla je Odor.

Borovo danas zapošljava 640 radnika od kojih 75 posto čine žene. Podsjećamo kako je u vrijeme kada su najbolje poslovali Borovo proizvodilo milijune pari obuće godišnje te su imali preko 20.000 zaposlenih.

Govoreći o Borovu danas gradonačelnik Vukovara Ivan Penava rekao je novinarima kako je nužno da država što prije shvati, prepozna i uvaži činjenicu da je Borovo pretrpjelo ogromna razaranja koja nikada nisu sanirana.

„Ako se nešto ubrzo ne napravi upitna je i 90. Obljetnica“, rekao je Penava.