SDP Vinkovci: Kako je cijena vinkovačke zaobilaznice u četiri godine porasla 60 milijuna kuna?

Foto: SDP

VINKOVCI, Gradska organizacija SDP-a Grada Vinkovaca oglasila se priopćenjem za javnost u kojem su ukazali na Ugovor o izgradnji vinkovačke obilaznice koji je potpisan krajem prošloga tjedna. Vrijednost ugovora iznosi 120 milijuna kuna, a prema najavama radovi bi trebali početi uskoro.

„Ovaj događaj nije ništa neuobičajen u predizbornom folkloru koji se tek zahuktava, u kojemu će HDZ-ovi ministri potpisivati sve i svašta HDZ-ovim kandidatima za gradonačelnike, župane i načelnike, stvarajući od njih investitorske mogule – supersposobne za privući investicije i osigurati boljitak naroda u jedinici lokalne samouprave kojom upravljaju. Ono što je čudno i što javnost mora upitati, a investitori odgovoriti – kako je vrijednost projekta izgradnje istočne zaobilaznice grada Vinkovaca u četiri godine, od 2013. do sada, narasla točno duplo, sa 60 milijuna kuna na 120 milijuna kuna“, navode iz SDP-a Grada Vinkovaca.

Pozivaju se na HDZ-ov letak iz lokalnih izbora 2013. Godine u kojem je, kako navode, trošak izgradnje istočne obilaznice bio predviđen u visini 60 milijuna kuna.

„Taj letak iz 2013. godine svojevrsni je svjetski kuriozitet jer je od obećanih 276 milijuna kuna investicija u grad dosada investirano točno: slovima nula i brojkom 0,00 kuna – što građani Vinkovaca jako dobro znaju. Nemoguće je da tako važnom infrastrukturnom projektu koji je u planu od prije mnogo godina nije 2013. godine dobro znan troškovnik, pa makar i okvirni. Kako nas sve ovo ne bi počelo podsjećati na slavno doba Sanaderove cestogradnje kada su svi troškovi bili puta dva, puta tri, pa i više, pa na kraju još i dodatni aneksi ugovora, SDP Vinkovaca smatra kako treba javno dati priliku investitoru da obrazloži uvećanje troškova od 60 milijuna kuna“, ističu iz SDP-a.