Pučko otvoreno učilište Vinkovci započelo s razvojem jezičnog pilot tečaja

Foto. Pučko otvoreno učilište Vinkovci

VINKOVCI, U sklopu svog Erasmus+ KA1 projekta pod nazivom ʺNadogradnja za učilište 21. stoljeća kroz Learn&Leadʺ Pučko otvoreno učilište Vinkovci započelo je provedbom treće faze projekta koja za cilj ima razvoj besplatnog pilot tečaja koji će kroz jezično učenje pomoći i razvoju lokalnog turizma.

Prošli tjedan održan je online inicijalni sastanak radne skupine u koju su se na poziv Pučkog otvorenog učilišta Vinkovci odazvali zainteresirani lokalni partneri: Turistička zajednica grada Vukovara, Vu Life centar, PRONI centar za socijalno podučavanje i licencirani turistički vodiči.

„Želimo se zahvaliti lokalnim partnerima što su prepoznali potencijal našeg projekta i uključili se u ovaj razvojni proces. Već smo na prvom sastanku ostvarili uspješnu suradnju i dobili ključne informacije bez kojih razvoj našeg pilot tečaja ne bi bio moguć“, rekla je koordinatorica projekta Andrea Anić Petrović.

Navodi kako je predviđeno vrijeme za izradu pilot tečaja 2 mjeseca nakon čega će uslijediti i sama izvedba u koju će biti uključeni licencirani lokalni turistički vodiči.

„Primarni cilj tečaja je jezično usavršavanje kako bi turistički vodiči mogli što spremnije dočekati nadolazeće turističke sezone“, istaknula je Anić Petrović.

Projekt je službeno započeo s provedbom 1. kolovoza 2020. godine i u potpunosti se sufinancira iz EU fonda.