Policija pronašla počinitelja krađe iz 2015. i 2016. godine

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Policijski službenici PGP Županja su 13. svibnja u 22:20 sati u Ulici Matije Gupca u Gradištu zaustavili osobni automobil „Opel Vectra“ s nepripadajućim registarskim pločicama kojim je upravljao 18-godišnjak iz Gradišta. Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 18-godišnjakom utvrđena je sumnja kako je počinio kazneno djelo krivotvorenje isprave. Naime, 18-godišnjak je na odjavljeni osobni automobil „Opel Vectra“ stavio vukovarske registarske pločice koje pripadaju drugom registriranom osobnom automobilu, također marke „Opel Vectra“, vlasništvo 61-godišnjaka iz Borova, te potom upravljao u prometu u Gradištu gdje su ga policijski službenici uočili i zaustavili. Protiv 18-godišnjaka slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Policijski službenici Policijske postaje Vukovar dovršili su opsežno kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom iz Vukovara te utvrdili sumnju kako je počinio dvije teške krađe i krađu na vukovarskom području. Naime, 26-godišnjak je iz nenastanjenih obiteljskih kuća u Vukovaru otuđio televizor u ožujku 2015. godine te veću količinu alkoholnih pića u travnju 2016. godine. Također, u razdoblju od studenog 2018. do svibnja 2020. godine, iz garaže u ograđenom dvorištu obiteljske kuće, u više navrata je otuđio razna alkoholna pića i suhomesnate proizvode. Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi više tisuća kuna. Slijedi posebno izviješće Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru.

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirano je šest prometnih nesreća, od čega pet prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vinkovci-2, Rokovci, Vukovar, Jarmina) te prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena.

Ta nesreća dogodila se 13. svibnja, oko 7,45 sati, kada je 83-godišnjak upravljajući biciklom biciklističkom stazom kolnika u Vukovaru započeo skretanje ulijevo, a da o svojoj namjeri nije rukom obavijestio druge sudionike u prometu niti se uvjerio da može skrenuti bez opasnosti po druge sudionike u prometu. Tom prilikom, lijevom stranom bicikla udario je u desnu bočnu stranu osobnog automobila vukovarskih registracijskih oznaka kojim je u istom smjeru kolnika upravljala 62-godišnjakinja iz Vukovara. U prometnoj nesreći, 83-godišnji biciklist je teže ozlijeđen. O događaju je izviješteno državno odvjetništvo.