Policija izvijestila o dva požara tijekom poljoprivrednih radova, dvije provale i pet prometnih nesreća

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Za vrijeme obavljanja poljoprivrednih radova jučer, 2. srpnja, u poslijepodnevnim satima zabilježena su dva požara. Izvijestila je to PU Vukovartsko-srijemske županije navodeći kako je oko 15 sati izbio požar za vrijeme vršidbe ječma na oranici u blizini Petrovaca. Oko 16 sati požar je izbio i u ataru „Čeretinci“, u blizini Markušice, i to za vrijeme vršidbe pšenice. U oba slučaja uzrok požara je kotakt ispušnih zagrijanih dijelova radnih strojeva i slame, a materijalna šteta nekoliko desetaka tisuća kuna.

Između 28. lipnja i 2. srpnja dogodile su se dvije provale u radne strojeve na području Vinkovaca. Radni strojevi su se nalazili parkirani u Bosutskoj ulici odnosno u predjelu „Bazjaš“. Otuđeni su dijelovi radnih stojeva i veća količina goriva. Vlasnik oba stroja je građevinska tvrtka iz Vinkovaca.

Nekoliko stotina kilograma češnjaka povađeno je i otuđeno s poljoprivrednog  zemljišta „Hercegovina“ u blizini Ivankova, između 20. lipnja i 1. srpnja. Vlasniku, 35-godišnjaku iz Vinkovaca pričinjena je šteta od nekoliko desetaka tisuća kuna.

Prema navodima policije na području PU u protekla 24 sata zabilježeno je pet prometnih nesreća, od čega četiri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vinkovci, Ilok, Srijemske Laze, Đurići) i jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena (Nijemci).

Policija je izvijestila i o provdenom kriminalističkom istraživanjem u PP Otok nad 23-godišnjakom i 22-godišnjakom iz Otoka za koje je utvrđena sumnja kako su počinili kazneno djelo krađe.

„Kako ukazuju saznanja iz kriminalističkog istraživanja, 23-godišnjak i 22-godišnjak su koncem lipnja 2018. godine iz dva radna stroja, koji su se nalazili parkirani na gradilištu ceste Otok-Slakovci, otuđili gorivo. Materijalna šteta iznosila je nekoliko tisuća kuna. Protiv 23-godišnjaka i 22-godišnjaka slijede kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu“, navode iz PU.