Pokladno jahanje u Vukovaru

Foto: www.hrv.hr

VUKOVAR, U organizaciji Konjogojske udruge Potkova u Vukovaru je organizirano 6., sada već tradicionalno, pokladno jahanje. U sklopu manifestacije 54 jahača i dvije konjske zaprege iz Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije prodefilirali su ulicama grada kako bi građanima pokazali svu ljepotu konja, kočija kao i narodnih nošnji. Predsjednik udruge Potkova Damir Zetović rekao je kako su jahači stigli iz svih krajeva Slavonije, Baranje i Srijeme, od Iloka, Nove Gradiške, Slavonskog Broda.

„Mi gostujemo na njihovim manifestacijama pa su se i oni pridružili našoj. Pokladna povorka s Lušca je krenula u 12 sati te će u pratnji tamburaškog sastava Berdaševa priča obići grad zaustavljajući se na šest postaja. Pokladno jahanje trajat će do 17 sati, a u središtu grada ćemo biti oko sat vremena pa pozivamo sve zainteresirane građane da nam daju potporu i da nam se pridruže“, rekao je Zetović.

Podsjetio je i kako je Konjogojska udruga Potkova osnovana 2013. godine te od tada njihovi članovi gostuju na brojnim manifestacijama diljem Slavonije i Baranje. Danas Udruga broji 30-ak članova i oko 40 grla konja.