Pojave koronavirusa na području Vukovarsko-srijemske županije nema, epidemiološka situacija i dalje stabilna

Foto: Nacional.hr

VINKOVCI, Epidemiološka situacija u Vukovarsko-srijemskoj županiji je i dalje stabilna te nema oboljelih od koronavirsa, rečeno je na sjednici županijskog Stožera civilne zaštite održanoj u Vinkovcima uz poziv građanima da se pridržavaju svih mjera zaštite od pojave i širenja koronavirusa, da se ne zadržavaju u skupinama i da se poštuju mjere samoizolacije i mjere koje se odnose na ograničavanje ili zabranu obavljanja djelatnosti.

Do sada je u Vukovarsko-srijemskoj županiji ukupno testirana 31 osoba, 1 nalaz se čeka, 691 osoba nalazi se pod mjerama samoizolacije. U karanteni se nalaze 3 osobe, dok su u karanteni za vozače kamiona do sada bile smještene 2 osobe. Za sve osobe u karanteni osigurana je hrana i voda, kao i zdravstvena skrb, izvjestile su županijske službe.

U priopćenju se navodi i kako je nalaz ravnatelja Doma zdravlja Vinkovci Petra Kulića pristigao i negativan je, a Kulić ostaje pod mjerama samoizolacije tjedan dana, dok za to vrijeme dužnost preuzima zamjenik ravnatelja dr. Božidar Golubović.

Upućen je apel starijim osobama i kroničnim bolesnicima da maksimalno ograniče svoje bliske socijalne kontakte, posebice da ne pristupaju mjestima gdje je povećana fluktuacija ljudi, poput trgovačkih centara. Mole se roditelji da djeci ograniče pristup dječjim igralištima i zadržavanje u većim skupinama, sukladno Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Od danas s radom je započela i izdvojena ordinacija Doma zdravlja Vinkovci, koja će davati informacije i pregledati pacijente sa sumnjom na koronavirus.

Stožer civilne zaštite uveo je stalno dežurstvo u vremenu 08.00 – 16.00 sati, a građani informacije o radu Stožera i/ili provedbi pojedinih mjera zaštite mogu dobiti na mob.: 099/267-6435 ili e-mail: sava@vusz.hr, svakog radnog dana.