Počast žrtvi Vukovara 1991. odali i građani Vinkovaca

Foto: Grad Vinkovci

VINKOVCI, U predvečerje obilježavanja 28. obljetnice vukovarske tragedije u Domovinskom ratu, kolonom sjećanja od središta grada do nadvožnjaka u ulici Kralja Zvonimira gdje su podno murala zapaljene svijeće, stradanja Vukovara 1991. prisjetili su se i građani Vinkovaca.

Molitvu je predvodio vinkovački župnik, mons. Tadija Pranjić koji je prethodno u Župnoj crkvi sv. Euzebija i Poliona služio misu zadušnicu.

Počast stradalima u obrani Vukovara 1991., pored velikog broja Vinkovčana, paljenjem svijeća odali su i čelnici grada predvođeni gradonačelnikom Ivanom Bosančićem i predsjednikom Gradskog vijeća Mladenom Karlićem.

“Odali smo počast svima koji su u Vukovaru, za Hrvatsku i za sve nas, dali ono najvrjednije, svoj život. Isto tako sjećamo i svih onih naših branitelja koji su u to vrijeme bili u Vukovaru ili u Vinkovcima pod kišom granata i pod silnim napadima, branili Hrvatsku i naš grad. Zato je jako važno da svake godine širimo ovu priču koja se ne smije ponoviti više nikada u našoj povijesti, da učimo našu djecu i sve buduće generacije što se dogodilo u Vukovaru, što se dogodilo u Vinkovcima, što se dogodilo u Hrvatskoj tih dana”, poručio je gradonačelnik Ivan Bosančić.

Središnji komemorativni program u sklopu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991., počet će u ponedjeljak u 10 sati u dvorištu vukovarske Opće bolnice, odakle će sudionici u Koloni sjećanja proći gradskim ulicama do Memorijalnog groblja žrtava Domovinskog rata, gdje će državna i druga izaslanstva položiti vijence i zapaliti svijeće u spomen na vukovarske žrtve.

Misu zadušnicu na groblju će predvoditi mostarsko-duvanjski biskup, mons. Ratko Perić.