Penava oštro odgovorio Plenkoviću: Poruku o Borovu shvatio sam kao čistu prijetnju

Foto: Ivan Penava

VUKOVAR, Nije trebalo dugo čekati na odgovor, i to oštar, gradonačelnika Vukovara upućenome predsjedniku Vlade RH Andreju Plenkoviću. Podsjećamo kako je Plenković danas u Zagrebu rekao kako „Borovo u gradu Vukovaru radi isključivo zbog pomoći Vlade… šaljem time poruku gradonačelniku Vukovara”.

„Tvrtka Borovo u državnom je vlasništvu i za njezino stanje isključivo je odgovorna ova Vlada kao i prethodnih 13 Vlada. Ova Vlada i ova država postoji prije svega zahvaljujući angažmanu Grada Vukovara i njegovih stradalnika. I da to nikada ne zaboravi niti on niti ijedna druga Vlada koja ima doći. Prijetnje tipa lezite dolje za Vukovarce su stvar prošlosti“, rekao je Penava na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare koja je trajala iznimno kratko i na kojoj nije bio raspoložen da odgovara na druga pitanja.

Kazao je i kako je Plenkovićeve riječi shvatio kao čistu prijetnju te podsjetio kako se radi o tvrtki koja zapošljava nekoliko stotina radnika i postoji više od 80 godina.

Najavio je kako će na konferenciji za novinare u srijedu izvijestit javnost o dosadašnjim pregovorima poslije čega će se znati ostaje li u HDZ-u ili prelazi u neku drugu političku opciju. Podsjećamo kako se sve češće čuje kako će Penava preći u redove političke stranke koju predvodi Miroslav Škoro.